7 februari 2025
Vinets variation
Att upptäcka vin som dryck är att resa runt i jordens alla hörn. En smakfylld resa där man snabbt upptäcker hur smak och doft har en enorm variation i denna underbara dryck. Vad beror det på? Varför är vissa viner så olika trots att det exempelvis är samma druvsort?
Dessa frågor ska vi tillsammans hitta svar på. Vi bekantar oss också med begrepp såsom ”terroir”, ”mikroklimat” och ”druvkaraktärer”.
Pris
1 395 kr/person
7 mars 2025
Rött i våra hjärtan
Röda viner är det som vi i Sverige konsumerar mest. Hur kommer det sig? Det vill vi djupdyka i under denna kväll. Vad är det som skiljer de åt förutom färgen? Får man verkligen mer ont i huvudet av rödvin och vad ska man tänka på när man parar det med mat?
Vi på Fina Fisken längtar extra mycket till denna kväll då vi en gångs skull får fokusera helt på rött.
Pris
1 395 kr/person
4 April 2025
Vin & skaldjur
Att para vin med skaldjur är såklart något vi på Fina Fisken älskar. En råvara som ofta är fullmatad med umami och som kan tillredas på oändligt många vis. I detta tema vill vi visa på hur jordmåner bidrar till vinets mineralitet.
Med mat kan detta bli en ”match made in heaven” men det kan också bli en kombination med ett platt fall. Detta vill vi lära ut!
Pris
1 595 kr/person