Boka havets julbord redan idag! — Boka här.
Februari, mars & april

Wine & Dine

tre fredagar under vårvintern djupdyker vi i vin och kombinerar det med god mat och trevlig gemenskap!

Välkomna på vinmiddagar på Fina Fisken i ett ”nygammalt” koncept som vi kallar ”Wine & Dine”.  Under tre fredagskvällar i vinter vill vi bejaka vårt egna och alla våra gästers vinintresse lite extra.

 

De olika kvällarna följer samma upplägg och har olika teman. Vi ser framemot att välkomna alla er vinälskande Trosabor och vänner till en upplevelse där vi delar glädje och goda smaker tillsammans med kunskap om vinets fantastiska värld. 

 

Varje tillfälle startas med en presentation av ämnet och provning. Efter den inledande provningen serverar vi en ”hemlig meny” som matchar de noga utvalda vinerna. Varje middag kommer att innehålla minst fem viner. 

 

Värd för dessa kvällar står Fina Fiskens chefssomelier Anton Fröidstedt och menyerna skapas av kökschef Louis de Caunes.

kommande temakvällar

7 februari 2025

Vinets variation

Att upptäcka vin som dryck är att resa runt i jordens alla hörn. En smakfylld resa där man snabbt upptäcker hur smak och doft har en enorm variation i denna underbara dryck. Vad beror det på? Varför är vissa viner så olika trots att det exempelvis är samma druvsort?

Dessa frågor ska vi tillsammans hitta svar på. Vi bekantar oss också med begrepp såsom ”terroir”, ”mikroklimat” och ”druvkaraktärer”.

Pris

1 395 kr/person 

Inklusive mat & dryck. Vinerna som provas och avnjuts är alltid 100% kvalitetsviner som visar hantverket bakom och varför de tingar ett högt värde. 
Boka bord

7 mars 2025

Rött i våra hjärtan

Röda viner är det som vi i Sverige konsumerar mest. Hur kommer det sig? Det vill vi djupdyka i under denna kväll. Vad är det som skiljer de åt förutom färgen? Får man verkligen mer ont i huvudet av rödvin och vad ska man tänka på när man parar det med mat?

 

Vi på Fina Fisken längtar extra mycket till denna kväll då vi en gångs skull får fokusera helt på rött. 

Pris

1 395 kr/person 

Inklusive mat & dryck. Vinerna som provas och avnjuts är alltid 100% kvalitetsviner som visar hantverket bakom och varför de tingar ett högt värde. 
Boka bord

4 April 2025

Vin & skaldjur

Att para vin med skaldjur är såklart något vi på Fina Fisken älskar. En råvara som ofta är fullmatad med umami och som kan tillredas på oändligt många vis. I detta tema vill vi visa på hur jordmåner bidrar till vinets mineralitet.

Med mat kan detta bli en ”match made in heaven” men det kan också bli en kombination med ett platt fall. Detta vill vi lära ut!

Pris

1 595 kr/person 

Inklusive mat & dryck. Vinerna som provas och avnjuts är alltid 100% kvalitetsviner som visar hantverket bakom och varför de tingar ett högt värde. 
Boka bord
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Boka Bord Online